Beleef
Werelds Punt West

 
Relax op ons privéstrand, verken de omgeving of wees sportief. Wat doe jij vandaag?

 

Bij Werelds te huur

Zonnebed

Geniet van de zon en schaduw op een loungebed met parasol. Je reserveert een loungebed met parasol en handdoekenset voor € 35,- en wordt dan de hele dag aan bed bediend. Inchecken kan tussen 10.00 en 12.00 uur, daarna wordt de reservering vrijgegeven.

De zonnebedden zijn beschikbaar tot 1 oktober.

StandUp Paddling Board

Zin om lekker in beweging te komen na een ochtend relaxen in de zon? Ga een uurtje peddelen over de Grevelingen op een sup. StandUp Paddling boards zijn te huur voor € 12,50 per uur. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Of verken de omgeving

Trek erop uit en maak kennis met de Grevelingen

Bunkerroute

Hebben de kids een keer zin in een leuke, maar ook leerzame wandeling? Wandel of rijd dan eens het park af en ga ongeveer honderd meter naar rechts (met de rug naar het park). Hier vind je de bunkerroute. De bunkers dateren van de Tweede Wereldoorlog en zijn daadwerkelijk gebruikt. Bij de bunkers staan verschillende borden met informatie over de bunkers, waar ze voor gebruikt zijn, maar ook over de nabije omgeving. Hierna zijn jullie vast toe aan een lekkere lunch bij Werelds.

Stoomtram

Onderweg naar Werelds kom je misschien de stoomtram wel tegen. De stoker gooit nog een schep kolen op het vuur en de machinist trekt aan de stoomfluit. Alle passagiers instappen! Reis door het verleden met de tram op de Brouwersdam. Kijk vanuit een schommelende coupé naar de boten op het Grevelingenmeer en luister naar de verhalen van de conducteur over de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, die ooit de grootste vervoerder was in dit gebied. Tijdens de zomermaanden (juli, augustus en september) stap je op woensdag, donderdag en zaterdag bij de parkeerplaats op. Tip: de tram van 13.30 uur geeft aansluiting op de rondvaartboot.

Rondvaart

De rondvaartboot maakt een pleziervaart van ongeveer 1,5 uur over het Grevelingenmeer. Maak kennis met de eilandjes Hompelvoet (waar veel vogels broeden), Stampersplaat en Dwars in de Weg, waar wilde fjordenpaarden lopen! Voor volwassen kost een rit €12,50 en voor kinderen €8,- (kinderen t/m 3 jaar €2,-). De boot vertrekt vanuit Den Osse bij Brouwershaven.

Informatiecentrum

De mooiste attractie waar we allemaal bewust of onbewust voor komen is natuurlijk het Grevelingenmeer. De Grevelingen is een voormalige zeearm van de Noordzee en is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Neem een kijkje bij het Informatiecentrum. Leer meer over de Grevelingen of geniet van het panoramisch uitzicht.

 

Kom volledig tot rust

Overnachten

Na een heerlijke dag in de buitenlucht nog geen zin om naar huis te gaan? Liever zo een bed in kruipen en de zon boven het water zien opkomen? Ook dat is mogelijk!